Konu
:
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta....
Yalnız Mesajı Göster
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta....
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta....
Frenk üzümlü ve bezeli pasta
Malzemeler:
100 gr
tereyağ
100 gr
şeker
bir paket vanilyalı şeker
2 yumurta
bir fiske tuz
200 gr
un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
300 - 400 gr
frenk üzümü
beze: 3 yumurta akı ve 150 gr
şeker (ben 2 yumurta akı ve 80 gr
şeker kullandım)
Fırını 180 Cye ısıtın
Hazırlanışı:
Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın
Yumurtaları teker teker ekleyin
Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın
Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın
26 cm
lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım), hamuru düzgünce yayın
Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin
Meyveler fırında oldukça su salıyorlar
Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir)
Yumurta aklarını kar yapın
Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin
Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın
Fırının ısısını 225 Cye yükseltin
Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin
Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur
Beze çabucak yanabiliyor
Mutfak tezgahında soğutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul