Konu
:
Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi
Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi
750 gr tel kadayıf
250 gr kabuksuz Şam fıstığı
1 bardak tereyağı
3,5 bardak su
4,5 bardak toz şeker
1 çorba kaşığı limon
Düz bir yüzeyin üzerine yarım bardak toz şeker ve 200 gram Şam fıstığı konur
Üstlerinden bir merdaneyle geçilip iyice ezilir
Yaklaşık 25 cm çapında bir tepsiye kadayıfların yarısı didiklenip, yayılır
Ezilmiş şekerli Şam fıstıkları bunların üstüne yayılır ve tepsinin üstü kalan tel kadayıflarla kaplanır
Bir kapta tereyağ eritildikten sonra tepsinin üstüne gezdirilerek dökülür
Fırına sürülen tepsi 40 dakika pişirilir
Kadayıfların altı ve üstü kızarınca fırından alınır, yağları süzüldükten sonra sıcak bir yerde bekletilir
Bir tencereye su, limon suyu ve dört bardak şeker konularak 5 dakika kaynatılır
Orta
koyulukta bir şurup elde edildikten sonra sıcak kadayıfın üstüne dökülür ve soğutulur
Bir taraftan, kalan Şam fıstıkları iyice ezilir, tepsinin üstüne serpilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul