Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Muhallebi Tarifi



Havuçlu Muhallebi Tarifi

Malzeme
  • 500 Gr Havuç
  • 1 Paket Pötibör Bisküvi
  • 15 Su Bardağı Şeker
  • 1 Lt Süt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 1 Paket Vanilya
  • 4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
  • 3 Çorba Kaşığı Un



Yapılışı:
Havuçları rendeleyip, şeker ve 1 çay bardağı su ile karıştırıp çok kısık ateşte pişirelim Marmelat haline getirilen havuçların içine dövülmüş ceviz ve kırılmış bisküvi ilave ederek cam bir tepsiye serelim 1 kg süt,1 yumurta, 4 kaşık mısır nişastası, 3 kaşık un, 1 su bardağı toz şeker,1 paket vanilyayı pişirip 5 dakika mikser ile karıştıralım Ilıkken tepsideki karışımın üzerine dökelim Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım Afiyet olsun

Havuçların kurumaması ve marmelat haline gelmesi için, altını kapatırken tencerede çok az su kalmış olması gereklidir

Alıntı Yaparak Cevapla