Konu
:
Portakallı Konacık Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Konacık Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Konacık Pastası Tarifi
Portakallı Konacık Pastası Tarifi
5 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1/2 su bardağı toz şeker
250 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1/2 su bardağı + 3 yemek kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış ya da hazır portakal suyu kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın
Yumurta sarılarını ve yumuşamış yağı derin bir kaba aktarıp toz şekeri katın
Mikserin yüksek devriyle, köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpın
önce vanilyayı sonra portakal suyunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin
Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederken 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin
Ayırdığınız yumurta aklarını başka bir derin kaba koyun, önce mikserin orta devriyle 3-4 dakika, sonra yüksek devriyle 5 dakika, katılaşıp bembeyaz oluncaya kadar çırpın
Çırpılmış yumurta aklarını kaşıkla alıp hamur malzemelerine ekleyin ve kaşıkla karıştırarak iyice yedirin
Geniş bir kek kalıbı ya da büyük bir borcamı 2 yemek kaşığı sıvıyağla iyice yağlayın
Hazırladığınız hamuru kalıba aktarın
5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında 45 dakika pişirip çıkarın
Hafif ılık hale gelince üzerine bol pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul