Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Konacık Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Konacık Pastası Tarifi



Portakallı Konacık Pastası Tarifi

5 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)

1/2 su bardağı toz şeker

250 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)

1/2 su bardağı + 3 yemek kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış ya da hazır portakal suyu kullanabilirsiniz)

1 paket vanilya

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 su bardağı pudra şekeri

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın

Yumurta sarılarını ve yumuşamış yağı derin bir kaba aktarıp toz şekeri katın Mikserin yüksek devriyle, köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpın

önce vanilyayı sonra portakal suyunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin

Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederken 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin

Ayırdığınız yumurta aklarını başka bir derin kaba koyun, önce mikserin orta devriyle 3-4 dakika, sonra yüksek devriyle 5 dakika, katılaşıp bembeyaz oluncaya kadar çırpın

Çırpılmış yumurta aklarını kaşıkla alıp hamur malzemelerine ekleyin ve kaşıkla karıştırarak iyice yedirin

Geniş bir kek kalıbı ya da büyük bir borcamı 2 yemek kaşığı sıvıyağla iyice yağlayın Hazırladığınız hamuru kalıba aktarın

5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında 45 dakika pişirip çıkarın Hafif ılık hale gelince üzerine bol pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla