Konu
:
Büzgülü Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Büzgülü Tatlı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büzgülü Tatlı Tarifi
Büzgülü Tatlı Tarifi
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ceviz veya çekilmiş fındık
Kızartmak için:
1 buçuk su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu
Üç su bardağı tozşekeri su ile kaynatıp, limon suyunu ilave edelim
Daha sonra şerbeti soğutalım
Büyük bir kaba 1 su bardağı yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu alıp, karıştıralım
Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra, alabildiğince unu ilave edelim
Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim
Hamuru iki bezeye ayırıp, üzerine nemli bez örtüp, 10 dakika dinlendirelim
Unlanmış zeminde bezeyi mantı yufkası kalınlığında açalım
Açılan yufkayı 10 cm
genişliğinde şeritler halinde keselim
Şeritleri iki tarafından sıkıştırarak büzdürelim
4 cm
aralıklarla keselim
Elde ettiğimiz pilili parçaların iki ucunu sıkıştıralım
Kızgın sıvıyağda kızartalım
Emici bir kağıt üzerinde fazla yağlarını aldırıp, hemen soğuk şerbete bırakalım
Tatlılara şerbetini iyice emdirip, servis tabağına dizelim
Çekilmiş ceviz veya fındıkla süsleyip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul