Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Keki Tarifi



Tavşan Keki Tarifi

Malzeme
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 125 g Sana Hamurişi
- ½ su bardağı yoğurt
- 3 adet havuç
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- ½ su bardağı ceviz
- ½ su bardağı portakal suyu

Hazırlanışı
1 Derin bir kâseye oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırıp şekeri ilave edip çırpıcı veya mikser yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın
2 Şeker yumurtanın içinde eridikten sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Hamurişi'ni ilave edip karıştırmaya devam edin
3 Daha sonra yoğurt ve portakal suyunu ekleyin, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ilave edip karıştırın
4 En son içine rendelediğiniz çiğ havuçları ve çekilmiş cevizleri ekleyip spatula veya tahta bir kaşık ile karıştırın
5 Yağlanmış unlanmış kalıba kek harcını koyup önceden 185 derecede ısıttığınız fırında pişirin
6 Pişen keki kalıbında en az 15 dakika bekletip iyice soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın
7 Arzuya göre keki krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla