10-29-2012
|
#5
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Rulo Pasta Tarifi
4 adet yumurta (sarısına ve beyazına ayrılmış)
75 gr tozşeker (5 çorba kş J
75 gr un
30 ml eritilmiş tereyağı (2 çorba kş )
kakao
Harcı için:
200 ml pastacı kreması
150 gr karışık, mevsim meyveleri (temizlenip, küçük, küçük, doğranmış)
150 ml krem şanti
Fırınınızı 230°C ye ayarlayıp, ısıtın Şekerin 1 çorba kaşığını ayırın Yumurta sarıları ve kalan şekeri bir çırpma kabına koyarak kabarıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika mikser ile çırpın Unu ekleyip karıştırın, çok kabarmaması için fazla çırpmayın
Yumurta aklarını, ayırdığınız 1 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte, katılaşıp kar haline gelinceye kadar mikserle çııpın
Yumurta sarısı-şeker-un karışımına önce tereyağını ekleyip bir kaşıkla karıştırın Sonra dikkatlice, yumurta karını köpüğünü fazla dağıtmadan kaşıkla ekleyin Bu karışımın 2 çorba kaşığını bir kâseye alıp, rengini koyulaştıracak kadar kakao katarak süsleme için ayırın
Hazırladığınız rulo pasta hamurunu içine yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın Süsleme için ayrılan kakaolu karışımı bir sıkma torbasından ince bir duy ile şeritler halinde hamurun üzerine sıkın Bir bıçak ucu ile resimdeki gibi kakaolu kısma hareket verin Sıcak fırına sürüp, üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirip, fırından alın
Fırından çıkan pandispanyanın üzerine bir fırça ile şekerli su sürüp 4-5 dakika dinlendirin Pandispanyayı kâğıttan sıyırarak çıkarın Dekorlu tarafının dışa gelmesi için altüst edip yağlı kâğıdın üzerine koyun Rulo pasta pandispanyasının içine pastacı kremasını sürüp, üzerine meyveleri yerleştirin En üstlerine de krem şantiyi sürerek, pastayı yağlı kâğıt yardımı ile rulo biçiminde sarın Dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|