Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Turta Tarifi



140 ml krem şantiyi

15 gr tozşeker

48 gr toz hindistancevizi

Şurubu için:

25 gr tozşeker

75 ml su

Beyaz pandispanya için:

1,5 adet yumurta (çırpılmış)

45 gr tozşeker (3 çorba kş)

225 gr buğday nişastası (3 çorba kş)

225 gr un (3 çorba kş)

75 gr eritilmiş tereyağı

Kreması için:

10 gr un

6 gr buğday nişastası

30 gr tozşeker (2 çorba kş)

10 gr süttozu (4 çay kş)

1 adet yumurta (çırpılmış)

100 ml su

1 tutam vanilin

30 gr toz hindistancevizi

5 çorba kş kiraz şekerlemesi (isteğe bağlı)

Krem şantiyiyi bir çırpma kabına koyun Tozşekerle birlikte mikserde çırparak vurulmuş krem şantiyi elde edin Şurubu verilen ölçülere göre hazırlayın

Beyaz pandispanyayı hazırlamak için fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın Çok kısık ateşte yumurtanın 2/4'ünü ve tozşekeri mikser ile çırparak kremamsı bir kıvama getirin Ateşten alıp, çırpmayı sürdürerek soğutun Nişastayı ve unu ekleyip pütür kalmayacak biçimde kremaya yedirin Eritilmiş tereyağını da katıp, dibine fırın kâğıdı serilmiş bir kalıba boşaltın Fırına sürerek 20 dakika pişirin

Kremasını hazırlamak için, bir kapta unu, nişastayı, şekeri, süttozunu, yumurtanın yarısını, suyu ve vanilini çırparak karıştırın Bu karışımı çok kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ateşten alıp çırparak soğutun

Bir kenarda beklettiğiniz şekerle çırpılmış krem şantiyinin 3 çorba kaşığı ile hindistancevizini karıştırın Hindistancevizli şantiyiyi de soğuttuğunuz kremaya yedirerek hindistancevizli pasta kremasını tamamlayın

Alıntı Yaparak Cevapla