Konu
:
Mandalinalı Krema Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Krema Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Krema Tarifi
MANDALİNALI KREMA TARİFİ
10 adet mandalinadan 250 gr
mandalina püresi
10 adet kesme şeker
150 gr
toz şeker
4 yaprak jelatin
2 bütün yumurta
3 yumurtanın sarısı
12 vurulmuş krem şantiye
Jelatin kendisine göre bol soğuk suda mümkünse buzlu suda bir saat ıslanıp susuz olarak alüminyum olmayan çukur küçük bir tencere gibi kabın içine veya yumurta vurma kabının içine koyup, içine bütün sarı yumurtaları ve toz şekeri koyunuz
Mandalinaların dışlarını, kokularını vermek için kesme şekerle ovup, kesme şekerleri de tenceredeki malzemenin içine ilâve ediniz
Mandalinaların kabuklarını soyup zarsız ve çekirdeksiz olarak kalburdan geçirip 250 gr
olarak muhafaza ediniz
Bir yumurta vurma teli ile içinde malzeme bulunan tencereyi alttan ateş yanan bir sıcak suyun içine oturtup yumurtaları pişirmeden iyice kabarıp koyulaşıncaya kadar yumurtalı malzemeyi vurunuz
Sıcak sudan alıp dışarıda soğuyuncaya kadar devamlı vurunuz
Soğuyunca mandalina püresi ve krem şantiyeyi bir kevgirle yedirip bardaklara boşaltınız
Buzdolabında soğuyunca servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul