Konu
:
Rio Pastası Tarifi (Brezilya)
Yalnız Mesajı Göster
Rio Pastası Tarifi (Brezilya)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rio Pastası Tarifi (Brezilya)
1 adet kakaolu pandispanya (çember boyutunda kesilip, inceltilerek 150 gr
ağırlığında hazırlanmış)
Beyaz pandispanya için:
1 adet yumurta (çırpılmış)
20 gr
tozşeker
10 gr
un
10 gr
buğday nişastası
5 gr
eritilmiş tereyağı (1 çay kş
)
Bisküvisi için:
1 adet yumurta (çırpılmış)
12 gr
toz badem (3 çorba kş
)
15 gr
tozşeker (3 çay kş
)
1 adet yumurta akı (çırpılmış)
9 gr
un
5 gr
eritilmiş tereyağı (1 çay kş
)
Kreması için:
1/2 adet yaprak, jelatin
110 gr
muz
1/2 çay kş
limon suyu
Beyaz pandispanya için fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın
Çok kısık ateşte yumurtanın 2/3'ünü ve tozşekeri mikser ile çırparak kremamsı bir kıvama getirin
Ateşten alıp, çırpmayı sürdürerek soğutun
Nişasta ve unu ekleyip pütür kalmayacak biçimde kremaya yedirin
Eritilmiş tereyağını da katıp, dibine fırın kâğıdı serilmiş bir kalıba boşaltın
Fırına sürerek 20 dakika pişirin
Bisküvisini hazırlamak için fırınınızı 230°Cye getirip ısıtın
Yumurtanın yarısını, toz badem ve şekerin 2'/' çay kaşığı ile birlikte çııpm
Diğer bir kapta yumurta akının yarısını ve kalan şekeri mikserle çırparak kar haline getirin
Yumurta karını, bademli karışıma yedirin
Unu ekleyip karıştırın
Tereyağını da katarak bisküvi hamurunu tamamlayın
Fırın kâğıdı serilmiş bir tepsiye V? cm
kalınlığında yayarak fırına sürüp 10 dakika pişirin
Jelatini buzlu suda gevşemeye bırakın
Muzu ezerek püre haline getirin
Gevşeyen jelatini sudan süzdürerek alın
Yarıya kadar kaynar su dolu bir tencereyi kısık ateşe oturtun
Üzerine başka bir kap içersinde jelatini yerleştirerek suyun buharında eritin
Limon suyunu ve muz püresini katıp karıştırın ve ateşten alın
Fırın kâğıdını bir tepsiye yayın
Pasta çemberini fırın kâğıdının üzerine oturtun
Çemberin kenarlarına bisküviyi, tabanına ise beyaz pandispanyayı yerleştirin
Üzerine hazırladığınız muzlu karışımın yarısını yayın
Onun da üzerine kakaolu pandispanyayı yerleştirip kalan muzlu karışımı yayın ve bir spatula ile düzleyin
Pastayı çemberden çıkartıp, muz dilimleri ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul