Yalnız Mesajı Göster

Portakal Soslu Mezgit Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Soslu Mezgit Tarifi



Portakal Soslu Mezgit Tarifi
Malzemeler
Balık için malzemeler:
4 adet mezgit fileto
½ su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
tuz, karabiber
2 adet çırpılmış yumurta
1 ½ su bardağı ufalanmış mısır gevreği
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
Sos için malzemeler:
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı tavuk suyu
½ su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 ½ yemek kaşığı silme mısır nişastası

Yapılışı
Fırını 220 dereceye getirin
Bir kapta ½ su bardağı taze sıkılmış portakal suyuna dereotunu ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp yayvan bir kaba dökün Balıkları karışımın içinde 15-20 dakika bekletin
Balıkları önce Arzum Farina Mikser ile çırpılmış yumurtalara bulayın
Mısır gevreklerini iri kalacak şekilde bir tur Arzum Mio doğrayıcıdan geçirin
Yumurtaya batırdığınız balıkları, doğrayıcıdan geçirdiğiniz mısır gevreğine bulayın Üzerlerine erimiş tereyağını gezdirin Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika üstleri iyice kızarıncaya kadar pişirin
Sos için :
Bir sos kabında şeker ve sirkeyi karamel kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Tavuk suyunu ekleyip, bir dakika Arzum Soprano el blenderıyla karıştırarak pişirin
İçine portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin
Mısır nişastasını eritin Pişirdiğiniz sosa karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş ekleyin Sos koyulaşıncaya kadar pişirin
Fırında kızaran balıkları portakal sosu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla