Yalnız Mesajı Göster

Sarelleli Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarelleli Pasta Tarifi



Sarelleli Pasta Tarifi

1 adet pandispanya
2 adet portakal

Kreması için:
1 adet toz şanti
½ kavanoz Sarelle kakaolu fındık ezmesi

Kaplama için:
1 kavanoz sarelle kakaolu fındık ezmesi
400 gram çikolata
300 gram margarin



Portakalların suyunu sıkıp pandispanyanın katlarını ıslatın ve ilk katı çember kalıba yerleştirin
Toz şantiyi tarifine göre hazırladıktan sonra, yarım kavanoz sarelle kakaolu fındık ezmesini ilave edip yaklaşık 1 dakika daha çırpın Hazırladığınız pasta kremasını çember içerisindeki pandispanyanın üzerine boşaltıp, spatula ile düzeltin Diğer katı üzerine kapattıktan sonra buzdolabında dinlendirin
Pastanın dışını kaplamak için, çikolata, margarin ve sarelle kakaolu fındık ezmesini benmari usulü eritin Dinlenen pastayı çember kalıptan çıkarıp kenarlarından taşan kremayı spatula ile düzelttikten sonra mermer tazgah üzerine alın ve kaplama harcını üzerine döküp donmaya bırakın Çikolata donduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin ve üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis yapın
Not: Pastanın kremasını yaydıktan sonra isterseniz üzerine meyve, damla çikolata veya krokan ilave edip farklı bir lezzet de elde edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla