Konu
:
Sarelleli Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarelleli Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarelleli Pasta Tarifi
Sarelleli Pasta Tarifi
1 adet pandispanya
2 adet
portakal
Kreması için:
1 adet toz şanti
½ kavanoz Sarelle
kakao
lu
fındık
ezmesi
Kaplama için:
1 kavanoz sarelle
kakao
lu
fındık
ezmesi
400 gram
çikolata
300 gram margarin
Portakalların suyunu sıkıp pandispanyanın katlarını ıslatın ve ilk katı çember kalıba yerleştirin
Toz şantiyi tarifine göre hazırladıktan sonra, yarım kavanoz sarelle
kakao
lu
fındık
ezmesini ilave edip yaklaşık 1 dakika daha çırpın
Hazırladığınız pasta
krema
sını çember içerisindeki pandispanyanın üzerine boşaltıp, spatula ile düzeltin
Diğer katı üzerine kapattıktan sonra buzdolabında dinlendirin
Pastanın dışını kaplamak için,
çikolata
, margarin ve sarelle
kakao
lu
fındık
ezmesini benmari usulü eritin
Dinlenen pastayı çember kalıptan çıkarıp kenarlarından taşan
krema
yı spatula ile düzelttikten sonra mermer tazgah üzerine alın ve kaplama harcını üzerine döküp donmaya bırakın
Çikolata donduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin ve üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis yapın
Not: Pastanın
krema
sını yaydıktan sonra isterseniz üzerine meyve, damla
çikolata
veya krokan ilave edip farklı bir lezzet de elde edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul