Konu
:
Kaysefe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaysefe Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kaysefe Tarifi
KAYSEFE (ARTVİN) TARİFİ
malzemeler
1 kg kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz içi
Yapılışı
Öncelikle kuru kaysıları iyice yıkayıp tencereye koyun
Üzerine toz şeker ve 2 su bardağı suyu ekleyip çok kısık ateşte kayısılar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin
Haşlanan kayısıları servis tabağına düzgünce yerleştirin
Küçük bir tavada tereyağı eritip kızdırın içine dövülmüş cevizleri ilave edin
Bir sefer karıştırıp ocaktan alın
Cevizli tereyağını kayısıların üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul