Yalnız Mesajı Göster

Çimdik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çimdik Tatlısı Tarifi



Çimdik Tatlısı Tarifi

1 adet yumurta

1 fincan yoğurt

1 fincan ayçiçek yağı

1 paket kabartma tozu

alabildiğince un

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbet için:

2,5 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1/4 limon dilimi

Ön hazırlık olarak su, şeker ve yarım limon dilimini kaynatalım ve soğutmaya bırakalım Şerbeti buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlayalım Hamuru hazırlamaya başlayalım 1 yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağını bir kapta karıştıralım, içine unu, kabartma tozunu ekleyelim Hamuru iki bezeye ayırıp, kalınca iki yufka açalım Yufkaları 2 cm'lik kareler halinde keselim Karenin karşılıklı 2 ucunu ters yönde yapıştıralım Kızdırılmış ayçiçek yağında hamurları birkaç partide kızartalım Kızartma esnasında delikli kepçe ile 1-2 kez karıştıralım Kızaran hamurları yağlarını iyice süzerek, çıkaralım Hemen soğuk şerbete aktaralım Kalan diğer parçaları da kızartalım Şerbetin bulunduğu kaba aktaralım Kızaran hamurları servis tabağına, şerbetini süzerek, alalım

Alıntı Yaparak Cevapla