Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Mereng Krema Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Mereng Krema Tarifi



Tereyağlı Mereng Krema Tarifi

125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri

2 yumurtanın akı

125 gr tuzsuz tereyağ

1 çay kaşığı vanilya

Şekeri bir kaseye koyup yumurta aklarını ekleyiniz Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencereye oturtup, yumurta teliyle telle kaldırıldığında tavada tek başına duracak kıvama gelene kadar çırpınız Sonra kaseyi sıcak su dolu tencereden çıkarıp, karışımı 2-3 dakika daha çırpınız (Elektrikli çırpıcı kullanıyorsanız, sıcak su dolu tencereye oturtmak gerekmez)

Başka bir kasede yağı, tahta kaşıkla, beyaz ve pürtüksüz krema haline getiriniz Yavaş yavaş, hazırladığınız merengi katınız (Karışım pürtükleşirse kaseyi sıcak suya oturtup yeniden pürtüksüz olana kadar çırpınız)

Vanilyayı katıp harç yada süsleme olarak kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla