Konu
:
Dondurmali Vişne Tatlisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmali Vişne Tatlisi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmali Vişne Tatlisi Tarifi
DONDURMALI VİŞNE TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
Yarım kilo Vişne
6 çorba kaşığı Şeker
Yarım su bardağı badem
1 Limon
6 çorba kaşığı Margarin
1
5 su bardağı un
1 kahve fincanı Şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı susam
Yapılışı:
Hamuru için bir kabın içinde un, şekerin yarısı, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve bir tutam tuzu karıştırın
Kalan şekerle margarini iyice çırpın
Üzerine yumurtayı ve unlu karışımı ilave edin
Katı bir hamur elde edene dek yoğurun
Yoğrulan hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında yarım saat kadar bekletin
Bu arada vişnelerin çekirdeklerini çıkarın
Üzerine 6 çorba kaşığı tozşeker, limonun rendelenmiş kabuğu ve suyunu katıp, karıştırın
Karışımı 22 cm çapında yuvarlak bir kalıba alın
Hamuru merdane yardımıyla çok ince açın ve kalıptan biraz daha büyük bir daire kesin
Kalıbın üzerine hamuru yerleştirin, tam ortasına bir delik açın
Çırpılmış yumurtayı üzerine sürdükten sonra susam serpin
180 derece fırında, yarım saat pişirin
Soğuduktan sonra vişneleri ve hamuru 4 tabağa pay edin
Dondurma toplarıyla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul