Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Nuriye Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Nuriye Tarifi



Kaymaklı Nuriye Tarifi

Malzemeler
2 bardak şeker
15 bardak su
1 limon suyu
1 adet yumurta
5 adet yumurta akı
35-4 bardak un
1 bardak süt
1 su bardağı nişasta
3 kaşık tereyağı
15 bardak bütün ceviz

Yapılışı
Su ve şeker bir tencerede kaynatılır İyice kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır Ayrı bir kapta 5 yumurta akı 1 bütün yumurta, 1/4 bardak su ve bir fiske tuz ile kar haline getirilir İçine un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir İyice yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayn-1 ir Elde bezeler yapılıp ıslak bez altında dinlendirilir Hamurlar nişasta ile çok ince açılır Açılan yufkalara yağ sürülüp aralarına ceviz serpilerek kat kat döşenir En üstüne de yağ sürülerek fırında 25 dakika kadar pişirilir Fırından çıkınca üzerine ısıtılmış süt gezdirilerek yufkaların yumuşaması sağlanır Yufkalar şişince hazırlanan şuruptan üzerine dökülür Şurubun bir kısmı ayrılır Tekrar ateşe koyularak koyulaştırılır Tekrar tatlının üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla