Konu
:
Kaymaklı Nuriye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Nuriye Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Nuriye Tarifi
Kaymaklı Nuriye Tarifi
Malzemeler
2 bardak şeker
1
5 bardak su
1 limon suyu
1 adet yumurta
5 adet yumurta akı
3
5-4 bardak un
1 bardak süt
1 su bardağı nişasta
3 kaşık tereyağı
1
5 bardak bütün ceviz
Yapılışı
Su ve şeker bir tencerede kaynatılır
İyice kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır
Ayrı bir kapta 5 yumurta akı 1 bütün yumurta, 1/4 bardak su ve bir fiske tuz ile kar haline getirilir
İçine un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir
İyice yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayn-1 ir
Elde bezeler yapılıp ıslak bez altında dinlendirilir
Hamurlar nişasta ile çok ince açılır
Açılan yufkalara yağ sürülüp aralarına ceviz serpilerek kat kat döşenir
En üstüne de yağ sürülerek fırında 25 dakika kadar pişirilir
Fırından çıkınca üzerine ısıtılmış süt gezdirilerek yufkaların yumuşaması sağlanır
Yufkalar şişince hazırlanan şuruptan üzerine dökülür
Şurubun bir kısmı ayrılır
Tekrar ateşe koyularak koyulaştırılır
Tekrar tatlının üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul