10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Ve Bademli Tatlı Tarifi
Fındık ve Bademli Tatlı
Malzemeler
100 gr fındık
100 gr badem
225 gr toz şeker
5 çorba kaşığı un (50 gr)
6 yemek kaşığı gül suyu
5 adet yumurta
Yağlı kağıt
Tuz
Şurup İçin
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker (375 gr)
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
Fındık ve bademleri, robotta, incecik kıyın
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta aklarını, 1 tutam tuzla el mikseri ile çırparak, kar haline getirin
Yumurta sarılarını da, toz şekerle, rengi beyazlaşana kadar çırpın
Çırpılmış yumurta sarı suyu, kıyılmış fındık ve bademle karıştırın
Kar haline gelmiş yumurta aklarını da, hazırladığınız karışıma, çırpmadan, yavaş yavaş yedirin
Fırın kabınıza yağlı kağıt sererek, hamurunuzu bu kaba yayın ve önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 30-35 dk kadar pişirin
Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın
Fırından aldığınız fındıklı ve bademli sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Tatlınızı, şerbeti çekip, ılındıktan sonra servis yapın
|
|
|