Konu
:
Ceviz Reçeli (Ümit Usta) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ceviz Reçeli (Ümit Usta) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ceviz Reçeli (Ümit Usta) Tarifi
Ceviz reçeli (Ümit Usta) tarifi
Malzemeler:
50 yeşil ceviz (Taze, kabuğunun yumuşak olması gerekiyor)
Yarım kilo sönmemiş kireç
Su
2 limonun suyu
50 badem
50 karanfil
1250 gram şeker
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
Hazırlanısı
Cevizlerin yeşil kabuklarını incecik soyun
Tam baş kısmından yarar gibi kesik yapın
Geniş bir kaba alın
Üzerini örtecek kadar su ekleyin
Suyunu her gün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin
8
gün suyunu dökün
Tekrar yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun
Kireci temiz bir tülbente koyup ağzını sıkıca kapatın
Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun
Arada bir karıştırarak 6 saat bekletin
Sonra cevizleri birkaç su yıkayın
Genişçe bir tencereye aktarın
Üzerini örtecek kadar su ilave edin
5 dakika kaynatın
Sonra cevizleri soğuk suyla yıkayın
Tekrar tencereye koyup 5 dakika daha kaynatın
Tekrar soğuk sudan geçirin ve yine tencereye aktarın
Yaklaşık 45 dakika kaynatın
Yumuşadığında başka tencereye alın
2 limonun suyunu ekleyin
Üzerini örtecek kadar su ekleyin
2 saat bekletin
Sudan alıp kesik kısımlarından 1 badem ve 1 karanfil koyun
Cevizleri tekrar başka bir kaba alın
Şekeri ekleyin ve bu şekilde 1 gece bekletin
Sabah cevizlerin üzerine 1 buçuk su bardağı su koyun
Kısık ateşte kaynatın
Şekeri eriyene dek karıştırın
Ateşten alın ve soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyu ekleyin
Tekrar ateşin üzerine koyup şurup koyulaşana kadar kaynatın
Sonra iyice soğutun
Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul