Konu
:
Frambuazlı Trifle Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Trifle Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Trifle Tarifi
Frambuazlı Trifle Tarifi
İçindekiler
• Yarım fincan şeker (limon şurubu için), 2 yemek kaşığı şeker
• ¼ fincan taze limon suyu
• 1 fincan çekirdeksiz frambuaz reçeli
• 4 fincan frambuaz
• 2 fincan kremşanti
• 220 gr
Hazır kek (isteğinize bağlı)
Hazırlanışı
1
Küçük bir tencerede, yarım fincan şeker, ¼ fincan su ve limon suyunu şeker eriyinceye kadar karıştırın, 1-2 dakika kaynatın
Daha sonra soğumaya bırakın
2
Küçük bir kapta, reçeli 3 fincan frambuazla hafifçe ezerek karıştırın
Geniş bir kapta, kremşantiyi ve 2 yemek kaşığı şekeri en yüksek hızda çırpın
3
Keki trifle kalıbına uygun boyutlarda kesin ve 2 cm kalınlığında 3 parçaya bölün; her parçayı limon şurubuyla ıslatın
Dilimlerden birini trifle kalıbına güzelce yerleştirin
Üstüne frambuaz karışımının 3te birini ve sonra da kremşantinin 3te birini bolca yayın
Bunu diğer iki parça için de uygulayın; en sonunda kalan frambuazlarla trifleı süsleyin
24 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul