Konu
:
Üzümlü Hafif Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Hafif Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Hafif Kek Tarifi
Üzümlü Hafif Kek Tarifi
220 gr
yağ
120 gr
pudra şekeri
45 gr
nişasta
4 yumurta sarısı
1/4 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı ince rendelenmiş limonun kabuğu
1+1/2 kahve fincanı kuru üzüm
2+1/2 kahve fincanı süt (125 gr
)
4 yumurtanın beyazı
100 gr
toz şeker
1 adet 20 cm
kutrunda yuvarlak 6 cm
derinliğinde kek formasının içini kusursuz bir şekilde tamamen yağlayınız
Üzümü bir saat önce ılık su ile ıslayınız
Sonra bir süzgece çıkarıp suyunu süzdürünüz
Ü-zümleri ezmeden iki avucunuzla hafifçe sıkıp bekletiniz
Çukur bir kabın içine yağ, pudra şekeri, nişasta, limon kabuğunu ilâve ediniz
Ağaç bir spatula veya bir çırpma teli ile 3 dakika katıştırarak iyice krema gibi köpürtünüz
Sonra teker teker yumurta sarılarını ilâve edip tekrar 1 dakika köpürtüp spatula veya teli çıkarınız
Bir miktar un bir miktar süt ilâve ederek karıştırarak un ve sütün tamamını yediriniz
Çukur bir çelik, cam, porselen veya mikserde yumurta akını toz şekerle iyice çırparak kar gibi yapınız
Evvelâ üzümü hazırladığınız kek hamuruna serpip sonra yumurta beyazını ilâve ederek kevgirle dikkatlice karıştırarak yediriniz
Kek kalıbına boşaltıp evvelâ ortadan hızlı 180 derece fırında, sonra orta fırında 40 dakika pişiriniz
Not : Bu reçeteye unla beraber 1 çay kaşığı kabartma tozu ilâve ederseniz kek daha fazla kabarır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul