Konu
:
İki Katlı Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İki Katlı Tatlı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İki Katlı Tatlı Tarifi
İki Katlı Tatlı Tarifi
5
5 bardak (su bardağı) süt
3 kahve fincanı buğday unu
3
5 şeker
125 g
(yarım paket) luna veya tereyağı
1 paket vanilya
ikinci kat:
dr oetker çikolatalı sos veya spangle
Margarin veya tereyağı çelik bir tencerede eritilir
Un konur iyice kavrulur, rengi kahveye dönmeden soğuk süt katılır
Karıştırılarak pişirilir
Ocaktan indirmeden vanilyası konur
Islak borcama dökülür
Önce dışarda sonra buzdolabında soğutulur
İkinci kat için çikolatalı sos veya supangle tarifine uygun pişirilir
Birinci katın üstüne dökülür
Buzdolabında iyice soğuduktan sonra kare kare dilimlenip servis yapılır
Bu tatlının tabanı da katı, nerdeyse kek gibi olmaktadır
Tatlının püf noktası unun yanmadan uzun süre kavrulmasındadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul