Konu
:
Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi
Cevizli Güllaç Sermesi
MALZEMELER
12 yaprak güllaç
2,5 litre
süt
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için ;
2 su bardağı
ceviz
içi
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı
hindi
stan
ceviz
i tozu
2 yemek kaşığı nar tanesi
Hazırlanışı:
Önce tozşekerle birlikte
süt
ü ısıtın
İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın
Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı
Böylece
süt
le şişen güllaç, tepside sıkışmaz
Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli
süt
le ısıtın
Her yaprağa aynı işlemi uygulayın
Kalan
süt
ü de tepsiye ekleyin
Üzerine
ceviz
içi serpip, dilimleyerek servis yapın
Nar taneleri ve
hindi
stan
ceviz
i tozuyla süslemek de tercihe göredir
Not: Eğer
süt
yeterli gelmezse ılık şekerli
süt
eklemesi yapın
Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın
Artan tatlıyı buzdolabında saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul