Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Cihangir Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Cihangir Tart Tarifi



Çikolatalı Cihangir Tart Tarifi

1 Paket pötibör (kakaolu) bisküvi
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

Üzeri için:
300 – 350 gr bitter çikolata
1 paket labne peynir (200gr)
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı tozşeker
1 ufak kutu hazır süt kreması (200ml)

Önce 25-28 cm çapındaki kelepçeli tart kalıbının içini ve kenarlarını alüminyum folyoyla kaplayın
Bisküvileri mutfak robotuna kırarak koyun Oda sıcaklığında yumuşamış yağı ekleyip iyice çekin Sonrada bir tabağa boşaltıp biraz yoğurun
Hazırladığınız kalıbın içine bisküvi hamurunu bastırarak yerleştirin Buzdolabına koyup bekletin
Öte yandan bir tencereye çikolataları kırarak koyun 2-3 kaşık su ekleyip kısık ateşte karıştırarak eritip ocaktan alın
İçine peynir, vanilya, tozşeker ve kremayı boşaltıp bir tel çırpıcıyla iyice çırpın Sonrada bu karışımı buzdolabından çıkardığınız bisküvi hamurunun üzerine aktarın
Buzdolabının derin dondurucusuna koyup en az 2 saat bekletin Servisten önce buzdolabına alıp 3-4 saat bekletin, çıkarın
Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin İsterseniz kakao tozu serpin, kalıptan çıkarın Dilimleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla