Konu
:
Çikolatalı Cihangir Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Cihangir Tart Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Cihangir Tart Tarifi
Çikolatalı Cihangir Tart Tarifi
1 Paket pötibör (kakaolu) bisküvi
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Üzeri için:
300 – 350 gr bitter çikolata
1 paket labne peynir (200gr)
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı tozşeker
1 ufak kutu hazır süt kreması (200ml)
Önce 25-28 cm çapındaki kelepçeli tart kalıbının içini ve kenarlarını alüminyum folyoyla kaplayın
Bisküvileri mutfak robotuna kırarak koyun
Oda sıcaklığında yumuşamış yağı ekleyip iyice çekin
Sonrada bir tabağa boşaltıp biraz yoğurun
Hazırladığınız kalıbın içine bisküvi hamurunu bastırarak yerleştirin
Buzdolabına koyup bekletin
Öte yandan bir tencereye çikolataları kırarak koyun
2-3 kaşık su ekleyip kısık ateşte karıştırarak eritip ocaktan alın
İçine peynir, vanilya, tozşeker ve kremayı boşaltıp bir tel çırpıcıyla iyice çırpın
Sonrada bu karışımı buzdolabından çıkardığınız bisküvi hamurunun üzerine aktarın
Buzdolabının derin dondurucusuna koyup en az 2 saat bekletin
Servisten önce buzdolabına alıp 3-4 saat bekletin, çıkarın
Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin
İsterseniz kakao tozu serpin, kalıptan çıkarın
Dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul