Konu
:
Kayısılı Turta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Turta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Turta Tarifi
Kayısılı Turta Tarifi
1,5 çay fincanı un
1/2 kg kayısı
2,5 kahve fincanı şeker
1/2 bardak su
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 tutam tuz
Un hamur tahtasına koyulur
Havuz gibi açılan ortasına yumuşatılmış yağ, su ve tuz koyulup karıştırılır
Yoğurup yumuşak bir hamur haline getirilir
Üzerine bir temiz peçete örtülür ve 20 dakika dinlendirilir
Bu arada, kayısılar yıkanıp ortadan ikiye ayrılır
Çekirdekleri çıkarılır
Hamur elle açılıp yayılır
Sonra dörde katlanır
Bu kez merdaneyle, tepsi büyüklüğünde açılır
İçi yağlanmış tepsiye serilir
Üzerine şekerin üçte biri serpilir
Ve kayısılar, çekirdek yerleri yukarı gelecek şekilde üzerine dizilir
Kalan şeker de üzerine serpilir
Ve orta fırında 30 - 35 dakika pişirilir
Kayısılar yumuşayıp, karamela rengini alınca turta pişmiş demektir
Çıkarılır, soğuduktan sonra dilim dilim kesilip servis yapılır
Not :Taze kayısı bulunmadığı mevsimlerde bu turta konserve kayısıyla da yapılabilir
O takdirde şurubu iyice süzülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul