Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Turta Tarifi



Kayısılı Turta Tarifi

1,5 çay fincanı un
1/2 kg kayısı
2,5 kahve fincanı şeker
1/2 bardak su
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 tutam tuz

Un hamur tahtasına koyulur Havuz gibi açılan ortasına yumuşatılmış yağ, su ve tuz koyulup karıştırılır Yoğurup yumuşak bir hamur haline getirilir Üzerine bir temiz peçete örtülür ve 20 dakika dinlendirilir
Bu arada, kayısılar yıkanıp ortadan ikiye ayrılır Çekirdekleri çıkarılır
Hamur elle açılıp yayılır Sonra dörde katlanır Bu kez merdaneyle, tepsi büyüklüğünde açılır İçi yağlanmış tepsiye serilir Üzerine şekerin üçte biri serpilir Ve kayısılar, çekirdek yerleri yukarı gelecek şekilde üzerine dizilir
Kalan şeker de üzerine serpilir Ve orta fırında 30 - 35 dakika pişirilir Kayısılar yumuşayıp, karamela rengini alınca turta pişmiş demektir Çıkarılır, soğuduktan sonra dilim dilim kesilip servis yapılır

Not :Taze kayısı bulunmadığı mevsimlerde bu turta konserve kayısıyla da yapılabilir O takdirde şurubu iyice süzülür

Alıntı Yaparak Cevapla