Konu
:
Bademli Çikolatalı Ay Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Çikolatalı Ay Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Çikolatalı Ay Tarifi
Bademli Çikolatalı Ay Tarifi
150 gr
yağ
250 gr
pudra şekeri
Net 210 gr
kabukları çıkmış, makineden çekilmiş ve fırında hafif kavrulmuş badem
150 gr
erimiş çikolata
Küçük çukur bir kaba yağ ve pudra şekerini koyup ağaç bir spatula ile iyice karıştırarak yumuşatıp birbirine yediriniz, fazla köpürtmeyiniz Soğutulmuş bademi ve çikolatayı ilâve edip karıştırarak birbirine yediriniz
Ceviz büyüklüğünde parça koparıp parmak gibi yuvarlayarak sertleşmesi için yarım saat buzdolabında bekletiniz
Sonra elinizle iki ucu ince parmak gibi uzatıp iki ucunu kıvırarak ay şekli veriniz ve birer buçuk santim ara ile tepsiye diziniz ve gayet ağır ağzı yarım açık fırında 15 dakika kurutunuz
Zira bu bisküvide un olmadığı için yalnız kuruması lâzımdır
Not: Çikolatayı eritmek için küçük bir kabın içine koyup kap ile hafif sıcak suyun içine oturtursanız çikolata kolaylıkla erir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul