Konu
:
Kaymakli Elma Tatlisi (Afyon) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymakli Elma Tatlisi (Afyon) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymakli Elma Tatlisi (Afyon) Tarifi
KAYMAKLI ELMA TATLISI (Afyon)
MALZEMESİ:
4
elma
1 rulo
kaymak
2/3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Şekerin üzerine suyu ekleyip Elmaları soyup, ikiye ayırmadan çekirdekli orta kısmını sebze oyacağıyla oyarak çıkarın
Orta ateşte, şeker ve suyu karıştırarak şerbet yapın
Elmaları kaynayan şerbete atıp, yumuşayıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzerek fırına alın
Elmaları, üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayıp göbeklerine
kaymak
doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul