Yalnız Mesajı Göster

Kaymakli Elma Tatlisi (Afyon) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymakli Elma Tatlisi (Afyon) Tarifi



KAYMAKLI ELMA TATLISI (Afyon)

MALZEMESİ:
4 elma
1 rulo kaymak
2/3 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Şekerin üzerine suyu ekleyip Elmaları soyup, ikiye ayırmadan çekirdekli orta kısmını sebze oyacağıyla oyarak çıkarın Orta ateşte, şeker ve suyu karıştırarak şerbet yapın Elmaları kaynayan şerbete atıp, yumuşayıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzerek fırına alın Elmaları, üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayıp göbeklerine kaymak doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla