Konu
:
Linzer Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Linzer Tart Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Linzer Tart Tarifi
Linzer Tart Tarifi
Malzemeler:
Tart hamuru için:
150 gram toz
fındık
500 gram tereyağı
150 gram toz şeker
3 adet
yumurta
sarısı
500 gram un
İçi için:
300 gram kırmızı
elma
1
limon
suyu
50 gram file
fındık
100 gram kuru
üzüm
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Yağ ve şekeri mikserde çırpın
Yumurtaları yedirin
Un ve fındığı ekleyin (Hamur biraz yumuşak olacak)
Buzdolabında yarım saat dinlendirin
Hamurdan bir parça koparıp ayırın
Diğer hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açarak kalıba döşeyin
İçinin hazırlanışı: Elmaları soyun
Ay şeklinde dilimleyin
Diğer malzemeleri ve
limon
suyunu (kararmaması için) koyarak karıştırın
Elmalı
fındık
lı harcı tart kalıbına döşediğiniz hamurun üzerine yayın
Üzerine ayırdığınız hamurdan kafes yapın
175 derecelik fırında 40 dakika süreyle pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul