Yalnız Mesajı Göster

Bademli Osmanbey Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Osmanbey Pastası Tarifi



Bademli Osmanbey Pastası Tarifi

5 adet yumurta
5 Türk kahve fincanı toz şeker
7 Türk kahve fincanı un
35 Türk kahve fincanı irmik
1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
5 Türk kahve fincanı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 adet limon veya portakal kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı kuru üzüm
2 Türk kahve fincanı çekilmiş badem
2 yemek kaşığı kakao

Ayrıca:
1 paket hazır çikolatalı sos

Kekin hamurunu hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri çukur bir cam kapta mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın
Üzerine yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ve irmiği ekleyip çırpmaya devem edin Şimdi hamurdan 2 bardak ayırıp içine kakao katıp çatalla iyice çırpın ve bir kenarda bekletin
Kalan hamura unu da ilave edip mikser yardımıyla 2-3 dakika daha çırpın
Sonra bu beyaz hamuru yağlanmış orta boy kek kalıbına aktarın Üzerine kakaolu hamuru gezdirip çatalla hafifçe karıştırın Badem ve üzümleri serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirip çıkarın
Kekin hafifçe soğumasını sağlamak için 10 dakika bekledikten sonra kalıptan çıkarın Üzerine çikolatalı sos gezdirip dilimleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla