Konu
:
Krokanlı Keşkül Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krokanlı Keşkül Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krokanlı Keşkül Tarifi
Krokanlı Keşkül Tarifi
1 Litre süt
200 gr toz şeker
100 gr nişasta (buğday nişastası kullanmanızı tavsiye ederim)
½ su bardağı su
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1-2 fincan ince çekilmiş badem (file badem de kullanabilirsiniz )
Süt ve tozşekeri bir tencereye koyun
Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak süt kaynayıncaya kadar pişirin
Süt kaynayınca ocaktan alın
Üzerine badem ve vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocağın üzerine tekrar koyun
Bu sefer kısık ateşte kaynamaya bırakın
Diğer taraftan, nişasta ve suyu derin bir kaseye koyup çatalla çırparak ezin
Yumurta sarılarını da katıp tekrar çırpın
Bu nişastalı yumurtalı karışımı kaynamakta olan süte yavaş yavaş ve bir taraftan karıştırarak ilave edin
Arada sırada karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın
Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın
Üzerini krokanla ve varsa konserve ananasla süsleyin, çok yakışacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul