Konu
:
Nuga Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Nuga Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nuga Tarifi
Nuga tarifi
Haşlanmış 1 kilo bademin kabuklarını soyup soğuk sudan geçiriniz
Süzüp bir bezle kurulayarak 4 saat bırakınız
Sonra tepsiye koyup orta hararetli fırında sararıncaya kadar kurutunuz
480 gram şekere bir çorba kaşığı sirke koyup tahta kaşıkla orta ateşte çeviriniz
Şeker eridikten sonra bademleri içine karıştırıp o hararette bırakınız
Yalnız yanmamasma dikkat ediniz
Zira Nuganın güzelliği renginin değişmemesindedir
Sonra zeytinyağla çok hafif yağlanmış tepsiye bir santim kalınlığında döküp soğutunuz
Not: Badem yerine (birçok helvacının yaptığı gibi) kavrulmuş fındık da kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul