Konu: Nuga Tarifi
Yalnız Mesajı Göster

Nuga Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nuga Tarifi



Nuga tarifi

Haşlanmış 1 kilo bademin kabuklarını soyup soğuk sudan geçiriniz Süzüp bir bezle kurulayarak 4 saat bırakınız Sonra tepsiye koyup orta hararetli fırında sararıncaya kadar kurutunuz 480 gram şekere bir çorba kaşığı sirke koyup tahta kaşıkla orta ateşte çeviriniz Şeker eridikten sonra bademleri içine karıştırıp o hararette bırakınız Yalnız yanmamasma dikkat ediniz Zira Nuganın güzelliği renginin değişmemesindedir Sonra zeytinyağla çok hafif yağlanmış tepsiye bir santim kalınlığında döküp soğutunuz

Not: Badem yerine (birçok helvacının yaptığı gibi) kavrulmuş fındık da kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla