Konu
:
Muhallebili Bisküvi Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Bisküvi Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Bisküvi Pastası Tarifi
Muhallebili Bisküvi Pastası Tarifi
20 adet kedidili (savoyer) bisküvi
Bisküviyi ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Varsa 2 çorba kaşığı çilek reçelinin suyu
Muhallebi için;
1 adet yumurta
2 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
Varsa 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)
Ayrıca;
1 su bardağı çilek
1 yemek kaşığı pudraşekeri
Muhallebi için, tencerede yumurta ve tozşekeri çırpma teli ile çırpın
Buğday nişastası, un ve vanilyayı ekleyip pütürsüz bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin
Sütü ilave edip kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Üzeri göz göz olunca birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın ve 10 dakika bekletin
Süt kreması ekleyip 3 dakika mikserle çırpın
Diğer taraftan, süt ve çilek reçelini bir kapta karıştırın
Kedidili bisküvilerini sütlü karışıma hızla batırıp çıkartın ve dikdörtgen şeklindeki cam tepsiye yan yana dizin
Üzerine çırpılmış muhallebiyi döküp spatula ile yayarak düzeltin
Yıkanmış çilekleri ortadan ikiye kesin ve pudraşekeriyle birlikte mutfak robotunda çekerek püre haline getirin
Pastanın üzerini süsleyin ve buzdolabında bir gece bekleterek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul