Konu
:
Merengli Kayısı Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Merengli Kayısı Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merengli Kayısı Tatlısı Tarifi
Merengli Kayısı Tatlısı
Kullanılan Malzemeler:
100 gr
badem
500 gr kuru
kayısı
2 Su bardağı su
1 Su bardağı şeker
Muhallebi için :
1 kg
süt
1 Su bardağı şeker
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı
pirinç
unu
3 Adet keskinoğlu
yumurta
1 Paket vanilya
Mereng için:
1/2 Su bardağı
kayısı
şerbeti
3 Adet keskinoğlu
yumurta
akı
Hazırlama Şekli:
Kuru
kayısı
ları ufak ufak doğrayın
Bir tencereye doğramış olduğunuz
kayısı
ları su ve şekeri de ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin
Kayısılar piştikten sonra şerbetini süzün
Kayısıları bir tepsiye koyup üzerlerine dövülmüş
badem
leri serpin
Ayrı bir yerde
süt
ü kaynatın
Yumurta sarısı ile
pirinç
ununu çırparak kaynayan
süt
ün içine bir miktar su ile birlikte yavaş yavaş ekleyin
Ardından 1 su bardağı şeker ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Hazırlamış olduğu
muz
muhallebiyi tepsideki
kayısı
nın üzerine yayın
Diğer tarafta 3
yumurta
nın akını mikser ile iyice çırpın
Kayısıdan elde etmiş olduğunuz
kayısı
şerbetini
yumurta
akının üzerine azar azar eklenerek çırpmaya devam edin
Yumurta akları
krema
şekline gelince muhallebili
kayısı
nın üzerine dökün
180°C fırında üzeri iyice pembeleşinceye kadar 8-10 dakika pişirin
Soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul