Konu
:
Bademli Şu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Şu Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Şu Tarifi
Bademli şu tarifi
Tencereye 500 gram su, 130 gram tereyağ, 65 gram şeker, 6 gram tuz koyup karıştırarak ateşe sürünüz
Kaynamaya başlayınca, suyun alabileceği kadar elenmiş un serpiniz
Hamur koyulaşıncaya kadar tahta kaşıkla bir süre karıştırarak pişiriniz
Sonra, çekip biraz soğutarak birkaç yumurta yediriniz
Hamurun biraz katıca olması için yedirdiğiniz yumurtalarda dikkat gerekir
Sonra kaşıkla hamuru alıp bir tepsiye aralıklı olarak, ceviz büyüklüğünde dökünüz
Üzerlerine su ile ezilmiş yumurta sarısı sürerek 10 dakika kurutunuz
Üzerlerini kıyılmış tatlı badem ya da fıstıkla donatıp şeker ekiniz
Orta ısıda fırında pişirdikten sonra tepsiden çıkarıp soğutunuz
Not: Bu pastaların altları delinip krem ve meyve ezmeleri ve reçelleri konur
Üzerlerine çikolatalı pelte ve renkli möring hamurları sürülür
Badem ve fıstık gibi şeylerle de süslenip başka adlarla pastacılarda görülen bu çeşit pastaların hepsi çok ucuza mal olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul