10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Tatlisi Tarifi
GÜL TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
Surup:
3,5 su bardagi toz seker,
3,5 su bardagi su,
1 tatli kasigi limon suyu
Hamur:
4 su bardagi un,
1 paket hazir maya,
1 yumurta, 125 g margarin,
1 çay bardagi sade gazoz,
1 su bardagi ögütülmüs ceviz içi
Yapılışı:
Surup: Ölçülü seker ve suyu 10 dakika kaynatin Kaynamanin sonuna dogru limon suyunu ekleyin ve sogumaya birakin
Hamur: Unu maya ile karistirin Üzerine yumurta, margarin ve gazozu ekleyip iyice yogurun Hamuru bekletmeden 4 esit parçaya bölün Merdane ile 0,5 cm kalinliginda açin Üzerine ceviz serpin ve rulo seklinde
sarin Biçak yardimi ile birer cm genisliginde dilimler kesin Kalan hamurlari da bu sekilde hazirlayip 33 cm çapindaki yaglanmis tepsiye aralikli olarak sıralayın Üzerini kapatip 25 dakika dinlendirin Sürenin
|
|
|