Konu
:
Portakal Ve Limon Soslu Dilimli Elma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Ve Limon Soslu Dilimli Elma Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Ve Limon Soslu Dilimli Elma Tarifi
Portakal Ve Limon Soslu Dilimli Elma Tarifi
Malzemeler:
4 adet
elma
1 adet
limon
1 adet
portakal
8 adet taze
ceviz
150 gram pudra şekeri veya esmer şeker
60 gram tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Limon suyu
Hazırlanışı:
Limon ve
portakal
ın kabuğunu soyun
Kabukları ince çubuklar hainde keserek kaynar suyun içine atın
1 dakika süreyle bekletin
Daha sonra soğuk suya daldırın ve süzün
Bir
yemek
kaşığı şeker ve bir çay bardağı suyla birlikte tencereye
koyun
2-3 dakika kaynattıktan sonra, hazırlamış olduğunuz çubuk şeklindeki kabukları ilave edin
Kabuklar saydam bir görünüm
kaz
anana kadar ve tencerenin içindeki sıvı şurup kıvamını alana dek kaynatın
Elmaları yıkayın, ortasındaki çekirdeklerini çıkartın
Elmaları kesme tahtasının üzerine koyarak bir santimlik dilimler halinde kesin
Üzerlerine
limon
suyu sıkın
Cevizleri parçalara ayırın
Tereyağını yapışmayan bir tavada ısıtın
Elma dilimlerini tavaya yerleştirin
Üzerine pudra şekerini serpiştirin
Elmaları ıspatula yardımıyla çevirerek her iki yanını yumuşayıncaya kadar pişirin
Servis tabağına
elma
ları üst üste dizin
Daha önceden pişirdiğiniz
portakal
ve
limon
kabuklarını, şurubu ve
ceviz
i üzerine ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul