Yalnız Mesajı Göster

Şekerlemeli Rokoko Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şekerlemeli Rokoko Tarifi



Şekerlemeli Rokoko Tarifi

4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
15 su bardağı soğuk süt
8 adet beze ya da 8-9 adet bisküvi
1 su bardağı renkli kiraz şekerlemesi

Kremşantinin üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek derin bir kapta mikserle koyulaşıncaya kadar, 2-3 dakika çırpıp buzdolabında bekletin Yumurta ve tozşekeri ayrı bir kapta 5 dakika (şeker eriyinceye kadar) çırpın Vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha çırptıktan sonra soğuk, katılaşmış kremşantiyi yavaş yavaş ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpın
Kiraz şekerlemelerini ortadan ikiye kesin Bezeleri ya da bisküvileri ufalayın Kiraz şekerlemelerini ve bezeyi ya da bisküvileri hazırladığınız kremayı ekleyip kaşıkla karıştırın
Buzdolabı poşeti ya da streç filmle kaplanmış ortası delik kek kalıbına kremayı aktarın Buzlukta bir gece bekletin
Servis yapmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarıp servis tabağına ters çevirerek alın Naylonu çıkarıp varsa taze kiraz ya da kiraz şekerlemeleriyle süsleyin Dilimleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla