Konu
:
Şekerlemeli Rokoko Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şekerlemeli Rokoko Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerlemeli Rokoko Tarifi
Şekerlemeli Rokoko Tarifi
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
1
5 su bardağı soğuk süt
8 adet beze ya da 8-9 adet bisküvi
1 su bardağı renkli kiraz şekerlemesi
Kremşantinin üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek derin bir kapta mikserle koyulaşıncaya kadar, 2-3 dakika çırpıp buzdolabında bekletin
Yumurta ve tozşekeri ayrı bir kapta 5 dakika (şeker eriyinceye kadar) çırpın
Vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha çırptıktan sonra soğuk, katılaşmış kremşantiyi yavaş yavaş ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpın
Kiraz şekerlemelerini ortadan ikiye kesin
Bezeleri ya da bisküvileri ufalayın
Kiraz şekerlemelerini ve bezeyi ya da bisküvileri hazırladığınız kremayı ekleyip kaşıkla karıştırın
Buzdolabı poşeti ya da streç filmle kaplanmış ortası delik kek kalıbına kremayı aktarın
Buzlukta bir gece bekletin
Servis yapmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarıp servis tabağına ters çevirerek alın
Naylonu çıkarıp varsa taze kiraz ya da kiraz şekerlemeleriyle süsleyin
Dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul