Konu
:
Sakızlı Fıstıklı Muhallebi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Fıstıklı Muhallebi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Fıstıklı Muhallebi Tarifi
SAKIZLI FISTIKLI MUHALLEBİ
Malzemeler:
1 paket Pınar Krem Şanti
5 su bardağı (1 1/4 lt
) Pınar Süt
1 su bardağı (220 g
) toz şeker
3 çorba kaşığı (30 g
) buğday nişastası
5 çorba kaşığı (50 g
)
pirinç
unu
150 g
iç antepfıstığı
2 adet damla sakızı
Bir tutam tuz
1/2 bardak Pınar Süt (125 ml
)
Hazırlanışı:
Antep
fıstık
larını sıcak suda bekletin ve kabuklarını ayıklayın
Kurulayıp, havanda döverek toz haline getirin
Bir tencere içine nişastayı ve
pirinç
ununu
koyun
, karıştırın
Pınar Süt'ü yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin
Şekeri, tuzu ve damla sakızını ekleyip orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Muhallebiyi ateşten almadan birkaç dakika önce
fıstık
ları ekleyin
Karıştırarak, ılınmasını sağlayın
Pınar Krem Şanti'yi 1/2 bardak Pınar Süt ile hazırlayın
Ilınmış muhallebiye hazırladığınız Pınar Krem Şanti'yi ilave ederek iyice karıştırın
Servis kaselerine boşaltarak soğumasını bekleyin
Dilerseniz toz
fıstık
ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul