Yalnız Mesajı Göster

Şıllık Tatlısı :D

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şıllık Tatlısı :D



Şıllık Tatlısı Tarifi

Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
1 kâse ceviz
1 kâse fıstık
Tuz
Sıvıyağı
Şerbeti için
4 bardak su
2 su bardağı şeker



Tarif
Orta ocak ateşte küçük boy tencereye 4 bardak su ve 2 su bardağı şeker eklenerek kaynatılır Kaynarken 1 kaşık tereyağı konulur ve yeniden kaynatmaya devam edilir Ortalama 15 dakikada şerbet hazırlanmalıdır Bir kaba yarım paket kabartma tozu, 2 bardak un, 1 çay kaşığının ucu ile tuz, 3 su bardağı süt eklenerek çırpılır Topaklanmaması için süzgeçten geçirilmesi gerekmektedir Yeniden blendırdan geçirilir Orta boy teflon tava avuç içi ile yağlanır Unun dibe inmemesi için her seferinde kepçe yardımı ile alınırken karıştırılır Tava orta ocak ateşe konulup kızdırıldıktan sonra bir kepçe harcımızdan alınarak pişirilir Her defasında tavanın yağlanması gerekmektedir Krep gibi pişen hamurumuzun soğuması gerekmektedir 1 kâse ceviz ve 1 kâse fıstık ayrı ayrı ağza gelecek şekilde blendırdan geçirilir Yuvarlak bir borcam içerisine önce bütün halde sonra yarıya bölerek yerleştirilir Göz kararı koyulan kreplerin en önemli özelliği düz durmasıdır Önce cevizlerin tamamı dökülerek yayılır İstenirse dürüm şeklinde de servis edilebilir Yayılan cevizlerin üzeri krepler ile örtülerek hem boylamasına hem enlemesine kesilir Kreplerin soğumuş şerbetinin de kaynar olması gerekmektedir Tatlımız soğuyup şerbetimiz de kaynadıktan sonra eşit şekilde şerbet yayılarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla