Konu
:
Şıllık Tatlısı :D
Yalnız Mesajı Göster
Şıllık Tatlısı :D
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Şıllık Tatlısı :D
Şıllık Tatlısı Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
1 kâse ceviz
1 kâse fıstık
Tuz
Sıvıyağı
Şerbeti için
4 bardak su
2 su bardağı şeker
Tarif
Orta ocak ateşte küçük boy tencereye 4 bardak su ve 2 su bardağı şeker eklenerek kaynatılır
Kaynarken 1 kaşık tereyağı konulur ve yeniden kaynatmaya devam edilir
Ortalama 15 dakikada şerbet hazırlanmalıdır
Bir kaba yarım paket kabartma tozu, 2 bardak un, 1 çay kaşığının ucu ile tuz, 3 su bardağı süt eklenerek çırpılır
Topaklanmaması için süzgeçten geçirilmesi gerekmektedir
Yeniden blendırdan geçirilir
Orta boy teflon tava avuç içi ile yağlanır
Unun dibe inmemesi için her seferinde kepçe yardımı ile alınırken karıştırılır
Tava orta ocak ateşe konulup kızdırıldıktan sonra bir kepçe harcımızdan alınarak pişirilir
Her defasında tavanın yağlanması gerekmektedir
Krep gibi pişen hamurumuzun soğuması gerekmektedir
1 kâse ceviz ve 1 kâse fıstık ayrı ayrı ağza gelecek şekilde blendırdan geçirilir
Yuvarlak bir borcam içerisine önce bütün halde sonra yarıya bölerek yerleştirilir
Göz kararı koyulan kreplerin en önemli özelliği düz durmasıdır
Önce cevizlerin tamamı dökülerek yayılır
İstenirse dürüm şeklinde de servis edilebilir
Yayılan cevizlerin üzeri krepler ile örtülerek hem boylamasına hem enlemesine kesilir
Kreplerin soğumuş şerbetinin de kaynar olması gerekmektedir
Tatlımız soğuyup şerbetimiz de kaynadıktan sonra eşit şekilde şerbet yayılarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul