Yalnız Mesajı Göster

Umaç Helvası (Kars) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Umaç Helvası (Kars) Tarifi



Umaç Helvası (Kars)

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Malzemeleri :
250 gr un
250 gr şeker
250 gr yağ

Yapılışı
Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde umaç haline getirilir (Tarhana görünümünde) Sonra ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökülür Rengi pembeleşinceye kadar karıştırılır Sonra ateşten alınarak önceden hazırlanmış, az suyla ısıtılarak karıştırılmış şeker üzerine dökülerek yine karıştırılır Normal kıvamına gelince servise sunulur Çabuk hazırlanan, vitamin verici güzel bir tatlıdır

Alıntı Yaparak Cevapla