Konu
:
Umaç Helvası (Kars) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Umaç Helvası (Kars) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Umaç Helvası (Kars) Tarifi
Umaç Helvası (Kars)
Kars İl
Kültür
ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeleri :
250 gr
un
250 gr
şeker
250 gr
yağ
Yapılışı
Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde umaç haline getirilir
(Tarhana görünümünde)
Sonra ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökülür
Rengi pembeleşinceye kadar karıştırılır
Sonra ateşten alınarak önceden hazırlanmış, az suyla ısıtılarak karıştırılmış şeker üzerine dökülerek yine karıştırılır
Normal kıvamına gelince servise sunulur
Çabuk
hazırlanan, vitamin verici güzel bir tatlıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul