Konu
:
Sahrap Soysal'dan Kakaolu Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sahrap Soysal'dan Kakaolu Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sahrap Soysal'dan Kakaolu Pasta Tarifi
Sahrap Soysal'dan Kakaolu Pasta Tarifi
Kek için:
5 adet yumurta
1
5 su bardağı toz şeker
125 gr eritip ısıtılmış margarin
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
2 su bardağı çilek (veya dondurulmuş frambuaz)
1 kutu toz kremşanti (içinde 2 paket olacak)
2 su bardağı soğuk süt
Kek için derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri koyup mikserin yüksek devriyle 3 dakika çırpın
Yağ ve sütü katıp 3 dakika daha çırpın
Pirinç unu, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp 3 dakika daha çırpıp, yağlanmış 25-28 cmlik kelepçeli kek kalıbına dökün
5 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlamış fırında 40-45 dakika pişirip çıkarın, soğuyunca enlemesine 3 eşit parçaya bölün
Öte yandan kremşanti ve soğuk sütü mikserle 2-3 dakika çırpın
Mutfak robotunda çektiğiniz çilekleri katıp iyice karıştırın
Şimdi büyük bir servis tabağına önce birinci kat keki koyup soğuk sütün bir kısmını döküp ıslatın
2 kaşık kadar çilekli kremayı sürün
İkinci kat kek tekrar sütle ıslatıp tekrar kremayı sürün
En son katı koyup kalan sütle ısıtın ve kalan kremayı kekin her tarafına sürün
Buzdolabında bekletip iyice soğutun
Dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul