Konu
:
Portakallı İncir Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı İncir Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı İncir Reçeli Tarifi
Portakallı İncir Reçeli
MALZEMESİ:
1 kg
İncir
1/2 kg
şeker
2 adet limonun suyu
1 adet portakal
Yeterince su
YAPILIŞI:
Reçel için küçük, nispeten yarı olgun meyveler uygundur
Koyu renkli (Göklop) açık renkli (Sarılop) incirlerden reçel yapılır
Bir de yenmeyen Baba İncir'den yapılanı vardır
Baba İncir önce haşlanır ve soğuk suda yıkanıp acısı giderilir
Ondan sonra aşağıda tarif edeceğimiz işlemler yapılır
İncirlerin yapraklarını soyup yıkayınız
Portakalın kabuğunu soyunuz
Bir miktar su içinde yumuşayıncaya kadar kaynatınız
Suyunu süzüp, kalanını püre haline getirin
İncir ve şekeri birlikte tencereye koyunuz
Üzerine, portakal kabuğu rendesini koyup karıştırınız
Hafif ateş üzerinde karıştırarak koyulaşırınız
Yaklaşık yarım saatte koyulaşacaktır
Reçelin kıvamını kontrol ediniz
Bitiş noktasına yakın limon suyunu katıp tam kıvamına gelince ateşten indiriniz
Biraz soğuduktan sonra kavanozlara doldurunuz
Kavanozlarda vakum oluşması için sıcak reçeli kavanozun ağzına kadar doldurmaymız
Bir parmak boşluk bırakınız
Sıcakken kapağı kapatıp kavanozu ters yüz ediniz
Sonra serin bir yere kaldırıp, saklayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul