Konu
:
Elma Dolmasi (Kars) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elma Dolmasi (Kars) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Dolmasi (Kars) Tarifi
ELMA DOLMASI (KARS)
Kars İl
Kültür
ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeleri:
1 kg
elma
biraz
ceviz
içi
pudra şekeri
1
yemek
kaşığı dolusu sarıyağ (tereyağı)
1 su bardağı kadar su
Yapılışı:
Elmalar boyuna, ortadan ikiye kesilerek ayrılır
Sebze dolmalarında olduğu gibi
elma
ların içleri iyice oyulur
Elmaların oyulan kısmına ezilmiş
ceviz
içi ve pudra şekerinden alabildiği kadar konur
Elma yarımları tekrar düz olacak şekilde yüz yüze konarak kapatılır
Bu şekilde hazırlanan
elma
lar ağzı küçük ve kapalı bir kaba sıra ile ve üst üste konur
Bunların üzerine bir kaşık yağ ve bir bardak su ilave edilip tencerenin kapağı iyice kapatılır
Tencere hafif ateş üzerine konup
elma
lar yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir
Ancak su zamanından evvel az gelecek olursa biraz daha su ilave edilir
Pişirilen tencere ile birlikte sofraya konur
İsteğe göre sıcak veya soğuk
servis
yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul