Yalnız Mesajı Göster

Elma Dolmasi (Kars) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Dolmasi (Kars) Tarifi



ELMA DOLMASI (KARS)

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Malzemeleri:
1 kg elma
biraz ceviz içi
pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu sarıyağ (tereyağı)
1 su bardağı kadar su

Yapılışı:
Elmalar boyuna, ortadan ikiye kesilerek ayrılır Sebze dolmalarında olduğu gibi elmaların içleri iyice oyulur Elmaların oyulan kısmına ezilmiş ceviz içi ve pudra şekerinden alabildiği kadar konur Elma yarımları tekrar düz olacak şekilde yüz yüze konarak kapatılır Bu şekilde hazırlanan elmalar ağzı küçük ve kapalı bir kaba sıra ile ve üst üste konur Bunların üzerine bir kaşık yağ ve bir bardak su ilave edilip tencerenin kapağı iyice kapatılır Tencere hafif ateş üzerine konup elmalar yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir Ancak su zamanından evvel az gelecek olursa biraz daha su ilave edilir Pişirilen tencere ile birlikte sofraya konur İsteğe göre sıcak veya soğuk servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla