10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peri Kızı Pastası Tarifi
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gram (oda sıcaklığında yumuşamış) Teremyağ
1 adet limon
Kakao
Limonun kabuklarını rendeleyip, kakao haricindeki bütün malzemeyi, hep beraber iyice karıştıralım
Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına, bu karışımın yarısını dökelim
Kalan diğer yarısına da kakao ekleyip, bir sefer daha karıştırdıktan sonra, kalıbımızın içine dökelim
Önceden 170°C ısıttığımız fırında, takriben 35-40 dakika kadar pişirelim
Not: Kekimizin pişip pişmediğini anlamak için, içine bir bıçak ya da kürdan batırdığımızda, kek hamurumuz bulaşmıyorsa, pişmiş demektir
|
|
|