Konu
:
Ege Kurabiyesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ege Kurabiyesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ege Kurabiyesi Tarifi
Ege Kurabiyesi
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurtanın sarısı
1 Çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
1 Yumurtanın beyazı
1 Çay bardağı susam
# Yoğurma kabına, yoğurt, yumurtanın sarısı ve şeker konur
Mikser ya da çırpıcıyla şeker eriyene kadar çırpılır
# Üzerine zeytinyağı, bir miktar un ve karbonat eklenir
# Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar, azar azar un katılır
# Hamur üzeri kapalı olarak yarım saat dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır
# Hamur parçaları tezgahın üzerinde, kurşun kalem kalınlığında yuvarlanır
# Elde edilen çubuk ortasından tutularak önce ikiye katlanır sonra iki kere olmak kaydıyla bükülerek burgu yapılır
# Burgu şekli verilmiş ege kurabiyesi önce çırpılmış yumurta beyazına sonra düz bir tabakta bulunan susama batırılır
# Kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
# Soğuyunca ikram edilir
Not: Ege kurabiyesi yapımında 'sızma' zeytinyağı kullanılması önerilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul