Yalnız Mesajı Göster

Ege Kurabiyesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Kurabiyesi Tarifi



Ege Kurabiyesi

1 Su bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurtanın sarısı
1 Çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
1 Yumurtanın beyazı
1 Çay bardağı susam

# Yoğurma kabına, yoğurt, yumurtanın sarısı ve şeker konur Mikser ya da çırpıcıyla şeker eriyene kadar çırpılır
# Üzerine zeytinyağı, bir miktar un ve karbonat eklenir
# Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar, azar azar un katılır
# Hamur üzeri kapalı olarak yarım saat dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır
# Hamur parçaları tezgahın üzerinde, kurşun kalem kalınlığında yuvarlanır
# Elde edilen çubuk ortasından tutularak önce ikiye katlanır sonra iki kere olmak kaydıyla bükülerek burgu yapılır
# Burgu şekli verilmiş ege kurabiyesi önce çırpılmış yumurta beyazına sonra düz bir tabakta bulunan susama batırılır
# Kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
# Soğuyunca ikram edilir

Not: Ege kurabiyesi yapımında 'sızma' zeytinyağı kullanılması önerilir

Alıntı Yaparak Cevapla