Yalnız Mesajı Göster

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi



Bisküvili Rulo Pasta Tarifi

4 Su bardağı süt
3 Çay bardağı un
1 Paket margarin (250 gr)
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
20 Adet kakaolu pötibör bisküvi
2 Adet muz

# Kakaolu bisküviler dövülerek ya da robottan geçirilerek toz haline getirilir
# Kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt ya da alüminyum folyo yerleştirilir
# Üzerine un haline getirilmiş bisküvi tozu düzgün bir şekilde serilir
# Tencereye margarin konur, orta ateşte eritilir, un eklenir, tel çırpıcı ya da çatalla, unun kokusu gidene kadar kavrulur
# Üzerine karıştırmaya devam ederek soğuk süt ve toz şeker eklenir, muhallebiden daha katı bir kıvam alana kadar pişirilir, vanilya eklenir, ocaktan alınır
# Karışım sıcak haldeyken kaşıkla toz bisküvilerin üzerine, bisküvileri sıyırmayacak şekilde yayılır, ıslak kaşığın tersiyle düzeltilir
# Tepsi buz dolabının alt rafına konur, 1 saat kadar karışımın sertleşmesi beklenir
# Buz dolabından alınır, üzerine uzunlamasına 2 adet soyulmuş muz konur Alüminyum folyo ya da yağlı kağıt yardımıyla sarılarak rulo yapılır
# Pasta bir gece dinlendirilir, dilimleyerek servise sunulur

Not: Margarin, soya fasulyesi, mısır, ayçiçek, hindistan cevizi gibi bitkilerden elde edilen yağların, çeşitli vitaminler ve pastörize sütle karıştırılmasıyla üretilir

Alıntı Yaparak Cevapla