10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bisküvili Rulo Pasta Tarifi
Bisküvili Rulo Pasta Tarifi
4 Su bardağı süt
3 Çay bardağı un
1 Paket margarin (250 gr )
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
20 Adet kakaolu pötibör bisküvi
2 Adet muz
# Kakaolu bisküviler dövülerek ya da robottan geçirilerek toz haline getirilir
# Kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt ya da alüminyum folyo yerleştirilir
# Üzerine un haline getirilmiş bisküvi tozu düzgün bir şekilde serilir
# Tencereye margarin konur, orta ateşte eritilir, un eklenir, tel çırpıcı ya da çatalla, unun kokusu gidene kadar kavrulur
# Üzerine karıştırmaya devam ederek soğuk süt ve toz şeker eklenir, muhallebiden daha katı bir kıvam alana kadar pişirilir, vanilya eklenir, ocaktan alınır
# Karışım sıcak haldeyken kaşıkla toz bisküvilerin üzerine, bisküvileri sıyırmayacak şekilde yayılır, ıslak kaşığın tersiyle düzeltilir
# Tepsi buz dolabının alt rafına konur, 1 saat kadar karışımın sertleşmesi beklenir
# Buz dolabından alınır, üzerine uzunlamasına 2 adet soyulmuş muz konur Alüminyum folyo ya da yağlı kağıt yardımıyla sarılarak rulo yapılır
# Pasta bir gece dinlendirilir, dilimleyerek servise sunulur
Not: Margarin, soya fasulyesi, mısır, ayçiçek, hindistan cevizi gibi bitkilerden elde edilen yağların, çeşitli vitaminler ve pastörize sütle karıştırılmasıyla üretilir
|
|
|