Yalnız Mesajı Göster

Halka Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halka Tatlısı Tarifi



Halka Tatlısı Tarifi

125 gr tereyağı
1 su bardağı su
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta

Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ

Şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşacak ve artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelecektir
Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin
Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın Böylece hamur daha sulu bir kıvam alacaktır
Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın Şurubu soğumaya bırakın
Sıvıyağı dar tabanlı bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın
Hamuru bir krema sıkacağına doldurun Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın
Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin Servise sunarken üzerlerine pudraşekeri serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla