Konu
:
Halka Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Halka Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Halka Tatlısı Tarifi
Halka Tatlısı Tarifi
125 gr tereyağı
1 su bardağı su
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın
Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın
Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşacak ve artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelecektir
Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin
Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın
Böylece hamur daha sulu bir kıvam alacaktır
Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın
Şurubu soğumaya bırakın
Sıvıyağı dar tabanlı bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın
Hamuru bir krema sıkacağına doldurun
Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın
Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın
Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin
Servise sunarken üzerlerine pudraşekeri serpebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul