Konu
:
Balıkesir Kaymaklısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balıkesir Kaymaklısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıkesir Kaymaklısı Tarifi
Balıkesir Kaymaklısı Tarifi
Malzemeler
6 adet baklavalık kurutulmuş yufka
750 gr
taze kaymak veya ceviz
4 bardak şeker
3 bardak su
1 paket tereyağı
Yapılışı
Baklavalık yufka açılır
Açılan yufkalar sacda pişirilir
Baklava tepsisinin içine yağın bir bölümü koyularak eritilir
Üç yufka üst üste koyularak yağlanmış tepside ocak üzerinde nar gibi olacak şekilde çevrilerek pişirilir
Kızarınca yine tepsiye yağ ilave edilerek ters yüz yapılarak diğer yüzü de pişirilir
İki tarafı kızartılan yufkalar başka bir tepsiye alınır
Üzerine kaymak parçaları yerleştirilir
Geri kalan 3 yufka da aynı şekilde kalan yağ ile pişirilerek kaymak yerleştirilen yufkaların üzerine koyulur
Şeker ve su ile koyu bir şurup yapılarak yufkaların üzerine dökülür
Balıkesir'in kaymaklı tatlısı patlıcan turşusu ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul