Konu
:
Hindistancevizli Selanik Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Selanik Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Selanik Tatlısı Tarifi
Hindistancevizli Selanik Tatlısı Tarifi
Hamuru için:
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
½ su bardağı toz şeker
½ çay bardağı hindistancevizi
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Önce şerbeti için su ve toz şekeri orta boy bir tencereye koyun
Ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın
Soğutun
Derin bir kabın içine hamur için gerekli olan mısır unu, normal un, yumurta, sıvıyağ ve toz şekeri koyun
Hindistancevizi ve karbonatı ekleyip iyice yoğurun
Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın
Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
İsterseniz farklı şekillerde yapabilirsiniz
Bu arada fırın tepsisine fırın kağıdı yayıp hazırladığınız hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Fırını 175 derece alt-üst konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın
Sıcak fırında üzerleri altın sarısı renk oluncaya kadar en az 30 dakika pişirip çıkarın
Sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin
İyice çekmesini bekleyin
İsterseniz üzerine hindistan cevizi ya da ceviz içi serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul