Konu
:
Nar Köpüklü Keşkül-Ü Fukara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Nar Köpüklü Keşkül-Ü Fukara Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nar Köpüklü Keşkül-Ü Fukara Tarifi
Nar Köpüklü Keşkül-ü Fukara Tarifi
MALZEMELER
1 lt
manda sütü
200 gr
şeker
30 gr
pirinç sübyesi
50 gr
badem
30 gr
hindistancevizi
50 gr
toz fıstık
2 yumurta sarısı
NAR KÖPÜĞÜ İÇİN:
4 adet ekşi nar
1/2 su bardağı şeker
1 litre sütü 50 gram sademle birlikte karıştırın; hamur kıvamına gelinceye kadar dövün
İçine şeker ekleyerek derin bir tencerede kaynatın
Hindistancevizi, toz fıstık, yumurta sarısı, az miktarda şeker ve pirinç sübyesi ile karıştırarak süte ilave edin
Karışımı bir süre dinlendirdikten sonra hindistancevizi kabuğu içinde servis edin
Nar Köpüğü:
Narları ayıklayıp iyice temizlendikten sonra suyunu çıkann
İçerisine şeker ilave ederek kısık ateşte kaynatın
Daha sonra soğumaya bırakın, yanında keşkül ile birlikte servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul